Log på webshoppen

Sainte Maure de la Dragonnière

Denne ost har fået sit navn efter det gamle franske ord ‘maure’, der betyder sort. En legende siger, at de lokale lærte at producere denne ost, da Mauriske soldater efterlod arabiske kvinder efter nederlaget ved slaget ved Poitiers. Sagnet forklarer navnet; “Sainte-Maure de Touraine”. Det siges, at man skal begynde at skære osten fra sin brede ende, ellers vil den ged, der er blevet mælket ophøre med at give mælk.

Hvad med halmen i midten? Der er mange historier om, hvorfor den er der – nogle sjovere end andre. Den sande årsag er dog meget funktionel: Halmen hjælper til at holde osten hel, som ellers ville være for skrøbelig på grund af sin lange form.

En af de kendte. Med Sainte Maure fra Dragonnière er jeg sikker på smag og konsistens. Holdbar konsistens, som smelter i munden og stor smag.

Poul Larsen, HKI Ost

Mælk

Rå, gedemælk

Region

Central Frankrig

Udseende

Blå/grå rynket skorpe; hvid, homogen og fast ostemasse

Konsistens

Fast til blød

Smag

Afhængigt af affinage; hasselnød- og stald-agtig

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk