Mont d’Or fra Frankrig
Mont d’Or bliver produceret i Bourgogne-Franche-Comté-regionen i Frankrig. Den blev til, da køerne i 1800-tallets Frankrig ikke producerede nok mælk til at lave den kendte Comté ost. Derfor lavede man i stedet en mindre og mere cremet ost, nemlig Mont d’Or. Osten bliver lagret i minimum 3 uger på brædder af grantræ, som giver ostens helt specielle aromatiske smag.
Mont d’Or kan spises på et godt brød, eller varmes med kartofler i ovnen. Den passer rigtig godt til en frugtig hvidvin eller en let hvedeøl.
Osten bliver helt eksklusivt produceret mellem d. 15. august og 15. marts, og det er derfor lige nu, at du skal have fingrene i den.
Den særlige aroma af græs og træ – Mont d`Or sæsonen er startet!
Poul Larsen, HKI OstMælk
Komælk
Region
Bourgogne-Franche-Comté
Smag
Meget cremet og aromatisk.
Tip
Put rosmarinkvisttoppe i, samt kvarte hvidløg.
Hæld derefter en sjat sød dessertvin over.
Bag i 20 min. i ovn ved 180 grader.
Servér med tyndskåret ristet baguette.
Velbekomme!