Log på webshoppen

Ricotta Fresca fra La Treccia

La Treccia er et lille mejeri i Rødovre, grundlagt af fætrene Luca og Oscar fra Italien. De laver traditionelle italienske friskoste på dansk økologisk jerseymælk, som de får fra Thise.

La Treccia drengene tror på autentisk, lækker og økologisk mad. De arbejder hårdt for at opnå høj kvalitet og give nyt liv til traditionelt håndværk i mælk. I gamle dages Italien var ricotta et biprodukt der blev fjernet fra vallen ved osteproduktion. Senere blev ricotta en afgørende ingrediens for mange af de mest elskede italienske retter, både søde og salte.

I Danmark og for de fleste danskere, er ricottaen ikke blandt de mest kendte italienske oste. Ordet i sig selv betyder “igen kogt”, fordi vallen opvarmes en gang til for at udvinde mere ostemasse. Ricotta har en delikat og cremet smag og er blandt andet fantastisk til pastaretter, som fyld til søde kager og i tærter. Man kan også spise den, som den er med salat, tomater og italiensk skinke.

Når ricottaen laves frisk hver dag, er det et helt andet produkt end den industrielle. Den kan nemt stå alene og er en spændende ingrediens at bruge kreativt i køkkenet.

Ricotta, ikke som vi plejer men cremet, let sødlig som en frisk dessert. Super med frugt, honning og revet citron.

Poul Larsen, Direktør HKI Ost

Mælk

Pasteuriseret jerseymælk

Region

Rødovre, København

Smag

Cremet, sød og syrlig

5 gode tips til hvordan det kan spises:

  • En omelet sammen med spinat og ramsløg, opvarmet eller tilføjet på toppen
  • Med lokal honning og lækre jordbær
  • Ny version af en klassisk ostemad: tilføj soltørrede tomater, friske urter og citronskal
  • Med salte crêpes, blandet med svampe eller røget fisk
  • Brug den som italienere, for ravioli eller tortellini fyldning

Prøv osten fra La Treccia

Find den på Catering Engros' webshop

Køb Ricotta

Seneste nyheder