Log på webshoppen

Fold smagen ud med 6 gode makkerpar

Nu kan du smage dig frem til nye yndlingskombinationer mellem Ost & Øl. Vi kalder dem Gode Makkerpar, fordi de i fællesskab overrasker, pirrer og imponerer på både smag og sensorik.
Vi hjælper sensorisk på vej fra de lyse og bløde mundsmage til de mørke og mere intense smagsoplevelser. Kombinationerne mellem Ost & Øl er uendelige. Kort sagt handler det om at nytænke smagsoplevelser, og krydre med en god portion legesyge og frisk frækhed. Vores Smagebræt kan social-serveres, smage-serveres, fingerfood- serveres, snack-serveres etc. Ost & Øl – Gode Makkerpar fås i 6 must-try varianter med høj kvalitet. Udvalgt af et professionelt smage-panel og brygget specielt til ostene.

Ost og øl

Blue and dark

Prøv kombinationen mellem en blåskimmel ost fra Auvergne og dark choko øllen, som er brygget til osten.

Osten er en blå og velfermenteret ost lavet på halv ko- og halv fåremælk, præcis som det hører sig til i Auvergne. En ”frankofil terrior-ost”, der efter håndværksmæssige traditioner er modnet i grotter hos Mons i Auvergne. Osten er en moderne fortolkning af en ost, hvis historie går 1000 år tilbage. Det er en ost med høj affinage – dvs. modnings-profilen er veludviklet men ikke ovenud stærk. Osten har en svampe- lignende aroma, staldnoter og en fermenteret umamismag.

Kombineret med en stout-inspireret, intens, mørk og rund øl med tydelige undertoner af mørk chokolade og en let-brændt risteprofil, som giver en god afslutning – uden at virke tung.

Som makkerpar er det en potent smagsoplevelse, hvis kvalitet vælter de fleste omkuld. Sammen rammes smagsløgene med stor styrke. Det fermenterede samspil giver et smagsspark, som sjældent opleves – det er det, der sker, når mørk malt og chokolade spilles op mod velkurateret blåskimmel.

 

Ost og øl

Krystal-knas + flora

Prøv kombinationen mellem økologisk Høost fra Sønderjylland og en floraøl, brygget specielt til osten.

Osten er en knasgod og fast ost lavet på økologisk mælk fra køer, som har fået masser af frisk luft og har græsset på marker med 7 forskellige urter. Den har en mild, rund og nøddeagtig smag og en protein-krystalliseret textur, der opstår ved modning i mere end 12 måneder. Rød udenpå og sartlys indeni.

Kombineret med en mahognifarvet, stærk og fyldig øl med høj frugtfylde, som giver en frisk og syrlig karisma. Hertil kommer et væld af let-ristede bitternoter, der flot omfavner de floralt herskende og let feminine overtoner af modne frugter. Smagen inkluderer de bedste elementer fra hvedeøl, ale og porter.

Som makkerpar skabes der god harmoni og nye samspil i mundhulen. Smagsløgene forkæles af en fedme, der syrligt får med- og modspil af frugtfylde fra øllet. Sensorisk set er det en rigtig god afslutning på et fuldendt måltid. Det siges, at kombinationen er som et godt (og lidt romantisk) ægteskab!

Ost og øl

Asket ged + pebret bryg

Prøv kombinationen mellem en økologisk tilia mundo gedeost fra Djursland og en pebret øl.

Tilia Mundo er en både besnærende, intens og aromatisk ost. Det er en halvfast, mellemlagret gedeost med en flot sort og aske-sat naturskorpe. En øjen-næse-og-ganeåbner af virkelig storformat. Osten fra Tebstrup Mejeri lagres færdig i HKI’s oste-grotte i 8-12 uger.

Kapow for en øloplevelse! Pebret men ikke dyr. Denne lagerøl har stor maltkarakter og mange fine ristede smagsnuancer. Den er brygget med peber for at give ekstra sensorisk kant og en elskværdig, lang og dyb eftersmag.

Som makkerpar er smagen markant og ret kraftig, men øllens frugtsyreindhold giver gedeostens fedme og tørhed et kærligt og frisk modspil. Sammen frem- står de elegante, smagsbalancerede og innovative.

Ost og øl

Geo-ost + humlehip

Prøv en unik smagsoplevelse med camembert fra Møn og en humle hipster øl.

Camenbert osten er lidt af en kraftkarl på dansk manér. Lavet af Hårbølle Mejeri på ren jerseymælk fra Bomgården på Møn. Er meget smags- og mundfyldig. Udover hvidskimmel er den smagsdrejet med geo- trichum, som giver osten den helt specielle syrlige camembert- smag med høj aromagrad og undertoner af ”sød stald”.

Øllen er en ny-klassisk, men kompleks pilsner/lager, der kendetegnes ved at være let-drikkelig. Det er en afbalanceret øl med mange bittersøde undertoner. Øllen har en fantastisk flot kornmarks- gylden farve, god styrke og smagenoter, der bringer det bedste frem i hinanden. Ikke sært den top-klassificeres som en af de mest populære øl til mad – derfor kalder vi den gourmet-øl for humlehipstere.

Som makkerpar fornemmer man hurtigt, at smag og duft fra de to forskellige verdener klæder hinanden rigtig godt. Der opstår nemlig en kraftig sødme og en fuldfed mund-følelse, hvor den aromatiske humlearoma smyger sig charmerende omkring ostens cremede textur.

 

Ost og øl

Rød + rav

Få en helt særlig smagsoplevelse ved at kombinere en økologisk rødkit ost ‘rød kloster’ fra Nordvest jylland med en gylden rav øl.

Rød Kloster er nordens Taleggio. Den har en rød-orange og
let bitter naturskorpe. Osten har en fløjlsblød, cremet og fyldig konsistens. Smagen er kraftig og dog kompleks, fordi fedmen i osten sensorisk set får oplevelsen til at balancere på flotteste vis.

Øllen er en ravgylden og flot rødlig øl, brygget på både bygmalt og hvedemalt. Inspirationen er en kreativ blanding af pilsner, porter og hvedeøl. Det giver samlet set en ’voksen’ mund- fylde med mange elegante noter af frugt i eftersmagen. Øllen har yderligere et varieret smagslandskab med masser af varme og ristede elementer.

Som makkerpar er der tale om en stor synergieffekt. Den ene tager over, når den anden slipper taget. Den komplekse øl tøjler ostens kraftfulde smag. Øllen renser munden efter hver ostebid, samtidig med at stor fylde bringer harmoni i smagsoplevelsen.

Ost og øl

Rå-ost + limeøl

Få en sensorisk oplevelse lidt udover det sædvanlige ved at kombinere en fromage blanc, en friskost lavet på råmælk fra Coté Roannaise, og en cardenau øl.

Osten er mild, cremet og ”nøgen” i ostesmagen. Mere frisk og blødt bliver det ikke på ostefronten. Smagen er let-syrlig med en flødecremet og mundfyldig finale. Lavet på slow-food manér med stor fransk akkuratesse – på mælk fra lokale køer. Fromage Blanc er perfekt at servere med krydderurter eller i en sød version rørt med honning.

Oui Oui – MesterKokken Francis har selvfølgelig brygget sig en signaturstærk øl sammen med Crafted By. Resultatet er en IPA-inspireret bitter-øl, med masser aromatisk finesse fra citrus, lime og humle. Citrus gør, at den sensorisk set er et sanseboost ud over alle grænser, for her balancerer og opfriskes de bitre smage fra malt og humle.

Som makkerpar er der tale om en kærlig hommage til Frankrig. De dybe og syrefriske citronsmage i øllet går godt til fromage blanc ved at spille nænsomt op til aromatisk nyskabelse – på den helt blide og letgyldne måde.

Læs mere om vores nye ost og øl koncept lige her

Seneste nyheder