Log på webshoppen

Opskårede oste

Vi vil gøre det nemmere for vores kunder at servere oste i disse tider, hvor vi må tænke i alternative buffetserveringer. Derfor tilbyder vi følgende oste i opskårede stykker.

Røde Kristian, økologisk

Røde Kristian får sin karakteristiske røde farve fra den rødkit, som osten er vasket i. Røde Kristian er en gammeldags håndlavet ost, der bliver vendt, vasket og pakket i hånden. Rødkit, som osten bliver vasket i, bidrager ikke bare med den fine farve, men er også med til at modne osten udefra. Smagen er rund og fyldig. Røde Kristian kommer fra Kristiansminde i Vestjylland, som er et gårdmejeri nærmere betegnet Hodde nær Tistrup. Gården er smukt beliggende i et naturskønt område ned til Varde Å. Her håndlaver de alle deres oste af biodynamisk mælk fra egne køer.

Varenr. 285014
32 x 40 g

Benedict Gylden, økologisk

Benedict Gylden kommer fra Thise Mejeri, og er en traditionel Esrom ost med naturskorpe. Benedict serien er opkaldt efter de først benedictiner-munke på Esrom. Osten er en rødkit og indeholder økologisk, standardiseret mælk, salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe. Den kendte Esrom ost blev opfundet i det 12.-13. århundrede af munke på Esrom Kloster.

Varenr. 285015
32 x 40 g

Gammel Knas

Ostemestrene drømte om at nyfortolke den klassiske Havarti. Det blev til Gammel Knas, en lagret havarti, som har fået sit navn pga. den lange modningsperiode på 24 måneder. Her udvikles den milde balance mellem det søde, det fede, det syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller. Osten overrasker i både smag og struktur. En nyfortolkning af en dansk klassiker. Duften er floral og syrlig. Noter af stald og tællet kærnemælk, og den smager sødt af frugt og tællet kærnemælk. Den har en syrlig, bitter, salt og umami smag.

Varenr. 285016
32 x 30

Cheddar Barber’s

Barber familien har lavet cheddarost siden 1833, hvilket gør dem  til de ældste i verden. De producerer forskellige slags modnet cheddaroste, der passer til en enhver ostetallerken. Hos os har vi “Vintage Reserve Cheddar”, der er modnet i mindst 24 måneder. Osten har en cremet tekstur og en glat finish. Den indeholder naturlige krystaller, som giver et karakteristisk knas.

Varenr. 285018
48 x 25 g

Ibérico

Iberico er en klassisk spansk frokost- og morgenost. Denne variant er lagret i 5 måneder og er frisk og venlig i smagen. Iberico produceres mange steder i Spanien og helt traditionelt af mælk fra ko, ged og får.

Varenr. 285017
64 x 50 g

Opskårede oste

Vi vil gøre det nemmere at for dig at servere ost.

Køb her