Langres
Denne dejlige rødkitost stammer fra højderne omkring byen Langres i regionen Champagne-Ardenne i Frankrig. Langres fik sin AOC-betegnelse i 1991. Den er mildere i smagen end andre kendte rødkitoste som Époisses og Munster. Efter 5 ugers modning er den klar til at blive spist. Med sin karakteristiske farve, som fremkommer efter, at osten vaskes med udtræk fra Annatto og Marc, ser den flot ud på din osteanretning. Langres kan nydes med kraftig rødvin fra Bourgogne, eller et glas Champagne. Den er også en perfekt lille “late night snack” sammen med Marc de Champagne.
Den røde bandit fra Champagne er pivfræk. Ingen sammenligning – den er helt sin egen med karakter og kant. Vær ikke bange for, at den bliver for moden. Lidt alder klæder den.
Poul Larsen, HKI OstMælk
Rå komælk
Region
Champagne-Ardenne
Udseende
Rødkit, skinnende, orangefarvet, fugtig skorpe. Hvid til lysegul ostemasse.
Konsistens
Blød
Smag
Cremet – med en smule brandysmag
Køb Langres til dit ostebord
Du kan få fingrene i den lækre og lidt mildere rødkitost fra Langres på vores webshop.
Køb Langres fra HKI Ost Køb Langres fra Catering Engros