Julekonfekt med ost
Ost kan bruges i mange forskellige retter og i forskellige nuancer, dog er det ikke så tit, at man ser det ved julebordet. HKI Ost har udviklet en opskrift, hvor chokolade, blåskimmelost og marcipan kommer i samspil med hinanden. En perfekt julesnack til et godt glas portvin!
Osten, som vi bruger i denne opskrift, er Blå Grubé fra Thise Mejeri og er lagret i kalkgruben i Hjerm. Det er en økologisk blåskimmel, som vandt Gourmetprisen på International Food Contest i 2018. Osten er cremet og smørbar med en intens og lidt skarp smag, som dog afløses af en sødlig eftersmag. Den passer derfor perfekt sammen med marcipan og chokolade.
Ingredienser
200 g Dadler
200 g Marcipan
200 g Mørk Chokolade
100 g Blå Grubé øko
40 g Røget mandler
Sådan gør du
Marcipan og blåskimmel æltes sammen og kommes i en sprøjtepose.
Dadlerne udstenes og flækkes. Dadlerne fyldes med marcipan ”cremen” og stilles på køl i 1 times tid.
Dadlerne dyppes i den temp. chokolade og drysses med hakkede røget mandler.
Velbekomme!