Log på webshoppen

Danmark løb med sejren til Bocuse d’Or 2019

Kenneth Toft-Hansen og hans assistent Christian Wellendorf løb afsted med sejren ved gårsdagens Bocuse d’Or konkurrence i Lyon. Kenneth Toft-Hansen er dermed blevet kåret som verdens bedste kok. Og som om det ikke var nok, så løb Danmark også med prisen ‘Best commis’ altså prisen for den bedste assistent i konkurrencen. Det danske team havde Rasmus Kofoed, som vandt titlen ‘verdens bedste kok’ i 2011, med som coach.

Efter præmieoverrækkelsen udtalte Kenneth:

Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ‘commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen, som også roste Rasmus Kofoed for sit store arbejde.

Retterne:

Tallerkenretten ‘Nature’
‘Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager. Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme. Grønt æble, rygeost fra HKI Ost og estragon og cremede muslinger med blomkål og tang.

Fadretten ‘Winter Flora Danica’
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron, selleri-‘ben’, Vesterhavsost fra HKI ost og sprød jordskok, rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt,  mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler, friskt æble og glaskål, estragon, rygeost fra HKI Ost og snegleæg, kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian. Med et lille nationalt tvist: Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost fra HKI Ost.

Vi er stolte af Kenneth og hans team, og vi er glade for at sponsorere det danske team i Bocuse d’Or konkurrencerne.

Køb den lækre ost fra Bocuse d'Or

Du kan selvfølgelig finde de oste, der blev brugt i vinder retterne på vores webshop eller på Catering Engros' webshop

Køb nu på HKI webshop   Køb nu på Catering Engros' webshop

Seneste nyheder