Log på webshoppen
Røgeosten fra Kirkeby & Thrane

Røgeosten fra Kirkeby & Thrane

Røgeosten har fået en renæssance de senere år. Der har været kampagner som ”rygeostens redning” og ”rygeostens dag” – og den traditionsrige fynske spise er at finde på menuen hos de fineste spisesteder rundt i Danmark. 

Kirkeby & Thranes røgeost indgår som ingrediens i et stigende antal retter – overvejende forår og sommer. Mange nyder røgeost som et modspil til røget fisk eller rørt op som hovedingrediens i den traditionsrige røgeostesalat med radiser og purløg. Hos Kirkeby & Thrane mærkes den stigende efterspørgsel på røgeost. Og på Sinai Mejeri, hvor røgeosten produceres, er der dagligt en liflig røgduft i de landlige omgivelser i Broby på Midtfyn, lige rundt om hjørnet fra de fynske alper.

Kirkeby & Thranes røgeost er en friskost, som er færdigproduceret på et par dage. Den friske mælk syrnes og lægges til dræning i dørslag. Derefter røges den over hvedehalm i kort tid og hermed opnås den milde, luftige ost med den karakteristiske røgsmag. Samtidig er Kirkeby & Thranes røgeost også kendt for den lækre, smørbare konsistens og gyldne røgefarve på overfladen.

Kirkeby & Thranes røgeost produceres i flere varianter og størrelser. Blandt vores foodservice kunder er der specielt efterspørgsel på Røgeost sød og skum i 800 gram størrelse, og vi oplever en fortsat stigende efterspørgsel på vores økologiske varianter.

Kent Thrane, som driver mejeriet til daglig, er vokset op med den karakteristiske røgduft. Det var Kent Thranes oldemor, som startede produktionen af Thrane røgeost på Fyn helt tilbage i slutningen af 1930’erne. Efterfølgende drev Kents farfar og senere hans far produktionen af Thrane røgeost. Siden 1989 har Kent Thrane som 4. generation af familien Thrane været spydspids i forhold til at føre familien Thranes originale røgeostrecept videre, så den fortsat kan nydes i storkøkkener, restauranter og på frokostbordene.

Det siges, at røgeosten er en dansk opfindelse uden inspiration fra udlandet – i modsætning til andre danske oste. Røgeosten er luftig, let og med en delikat røget smag, og den kan bruges i utallige smagfulde retter. Prøv selv røgesten, som du kan finde på vores webshop.

Køb røgeost fra Kirkeby & Thrane

Find vores store udvalg af lækre røgeoste fra Kirkeby & Thrane på vores webshop

Køb fra HKI Ost   Køb fra Catering Engros

Seneste nyheder