Log på webshoppen

Mont d’Or fra Frankrig

Mont d’Or bliver produceret i Bourgogne-Franche-Comté-regionen i Frankrig. Den blev til, da køerne i 1800-tallets Frankrig ikke producerede nok mælk til at lave den kendte Comté ost. Derfor lavede man i stedet en mindre og mere cremet ost, nemlig Mont d’Or. Osten bliver lagret i minimum 3 uger på brædder af grantræ, som giver ostens helt specielle aromatiske smag.

Mont d’Or kan spises på et godt brød, eller varmes med kartofler i ovnen. Den passer rigtig godt til en frugtig hvidvin eller en let hvedeøl.

Osten bliver helt eksklusivt produceret mellem d. 15. august og 15. marts, og det er derfor lige nu, at du skal have fingrene i den.

 

 

Den særlige aroma af græs og træ – Mont d`Or sæsonen er startet!

Poul Larsen, HKI Ost

Mælk

Komælk

Region

Bourgogne-Franche-Comté

Smag

Meget cremet og aromatisk.

Tip

Put rosmarinkvisttoppe i, samt kvarte hvidløg.

Hæld derefter en sjat sød dessertvin over.

Bag i 20 min. i ovn ved 180 grader.

Servér med tyndskåret ristet baguette.

Velbekomme!

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk