Log på webshoppen

La Treccia – italiensk kvalitetsost på danske råvarer

La Treccia er et lille mejeri i Rødovre, grundlagt af fætrene Luca og Oscar fra Italien. De laver traditionelle, italienske friskoste på dansk økologisk jerseymælk, og de går aldrig ned på kvalitet. Det er det italienske håndværk og madtraditioner, der bliver flettet sammen med danske råvarer, som er kernen i La Treccia.

La Treccia drengene tror på autentisk, lækker og økologisk mad. De arbejder hårdt for at opnå høj kvalitet og give nyt liv til traditionelt håndværk i mælk. I gamle dages Italien var ricotta fx et biprodukt, der blev fjernet fra vallen ved osteproduktion. Senere blev ricotta en afgørende ingrediens for mange af de mest elskede italienske retter, både søde og salte.

Grundreglen hos det lille mejeri er, at mælken smager af, hvad køerne spiser. Det er derfor den rene natur og græsning i det fri, der har den store effekt i den mælkekvalitet, som de bruger hos La Treccia. De italienske oste bliver lavet trin for trin med deres bare hænder. Den måde osten fremstilles på kaldes for ”pasta filata”, som betyder spundet ostemasse. Den specifikke teknik kan ses i den cremede mozzarella. Ostemassen i mozzarellaen er den sammen som i den bløde, friske Burrata ost. Forskellen mellem de to oste er, at ostemassen i Burrata fyldes med stracciatella, som er en lækker blanding af fløde og håndstrimlede mozzarellastumper. Den bløde og dekadente ost er specielt egnet på en friskbagt pizza.

La Treccia producerer også andre oste som ricotta og mascarpone. Ricottaosten produceres af den ostevalle, som er tilbage, når andre oste produceres, og derfor kan osten siges at være fantastisk smagfuld. Ricottaosten kan nydes sammen med dansk honning, ristede nødder og citronskal, eller den kan tilsættes i en pastasauce. Vigtigst af alt er, at osten og dens smag bringer tankerne til Italien.

Køb de lækre friskoste fra La Treccia

Se udvalget på Catering Engros' webshop

Køb her