Log på webshoppen

L’Etivaz fra Schweiz

L’Etivaz er en fast schweizisk ost lavet på råmælk fra Alperne. Hver morgen mellem den 10. maj og 10. oktober produceres L’Etivaz af 72 landmænd og deres familier, i store kobberfade over åben ild. Sæsonen igennem bor de 1000 til 2000 meter over havets overflade i omking 130 hytter i Vaud Alps cantonen. Mere end 2800 køer græsser det rige alpine flora, hvilket bidrager til den blidt smagende mælk, som bruges til at producere 400 tons L’Etivaz årligt.

L’Etivaz er ekstremt fokuseret håndværk og fuld af tradition. Altid Alpage – produceret på bjerget – køerne græsser på bjerget og osten lagres den første tid på bjerget. Disse producenter er ildsjæle, som elsker deres “arbejde”. Det smitter af direkte på osten: kraftig smag af Gruyere, flot farve og skorpe, fantastisk konsistens. Glem alt om “Grottelagret” Gruyère til du har smagt Etivaz.

Poul Larsen, HKI Ost

Mælk

Råmælk, ko

Region

Etivaz, Schweiz

Udseende

Velproportioneret rund ost med ensartet brun farve

Konsistens

Fast

Smag

Ren og aromatisk; diskret smag af hasselnød og røg

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk