Log på webshoppen

Grotten – HKI Osts eget affineringscenter

Som noget helt unikt har HKI Ost sit eget affineringscenter – også kendt som grotten. Grotten blev etableret i Ishøj i oktober 2017 og simulerer betingelserne fra de berømte grotter i Frankrig, hvor en stor del af de oste, som du kan købe hos HKI Ost, kommer fra. I grotten finder du alt fra små gedeoste til kæmpestore parmesanoste – tusinder af oste som venter på at indtage køkkenerne i restauranter og storkøkkener rundt omkring i landet.

Der er hele fire rum i grotten, som alle kan styres individuelt. Grotten er udstyret med særlige fordampere, der via varmt og koldt vand sørger for den helt rette temperatur og fugtighed for at simulere det ægte naturmiljø i en grotte. Processen bliver nøje overvåget og noteret for at sikre perfekte oste. Den daglige drift af grotten styres af Brian, der i det omkring 10 grader kolde miljø i grotten sikrer sig, at ostene modner, som de skal.

HKI Ost får bl.a. mange oste fra producenten Mons i Frankrig, som i grotten pakkes ud og kvalitetssikres. Derefter færdigmodnes ostene i ét af grottens fire rum, hvor hvert rum er indstillet til en temperatur og fugtighed, som passer til de oste, der opbevares i det pågældende rum. På den måde sikres kvaliteten og holdbarheden på de ofte sarte oste.

Muligheden for at færdigmodne oste i grotten betyder, at HKI Ost kan specialfremstille forskellige oste og dermed tilgodese særlige ønsker og behov, så du kan få specialoste, som du ønsker det til dit menukort.

I grotten bliver der i skærerummet skåret alt fra emmentaler til Danbo, og der ligger oste fra både Mons, Tebstrup Gedeosteri og Hårbølle MejeriGrotten i HKI Ost fungerer også som center for små mejerier, hvilket gør, at mejerierne kan booste deres produktion, fordi HKI Ost kan overtage modningsprocessen fra dem.

Køb oste fra grotten i HKI Ost

Du finder vores store udvalg af oste fra grotten på vores webshop

Køb oste fra grotten her