Log på webshoppen

Grotten – HKI Osts eget affineringscenter

Som noget helt unikt har HKI Ost sit eget affineringscenter – også kendt som grotten. Grotten blev etableret i Ishøj i oktober 2017 og simulerer betingelserne fra de berømte grotter i Frankrig, hvor en stor del af de oste, som du kan købe hos HKI Ost, kommer fra. I grotten finder du alt fra små gedeoste til kæmpestore parmesanoste – tusinder af oste som venter på at indtage køkkenerne i restauranter og storkøkkener rundt omkring i landet.

Der er hele fire rum i grotten, som alle kan styres individuelt. Grotten er udstyret med særlige fordampere, der via varmt og koldt vand sørger for den helt rette temperatur og fugtighed for at simulere det ægte naturmiljø i en grotte. Processen bliver nøje overvåget og noteret for at sikre perfekte oste. Den daglige drift af grotten styres af Brian, der i det omkring 10 grader kolde miljø i grotten sikrer sig, at ostene modner, som de skal.

HKI Ost får bl.a. mange oste fra producenten Mons i Frankrig, som i grotten pakkes ud og kvalitetssikres. Derefter færdigmodnes ostene i ét af grottens fire rum, hvor hvert rum er indstillet til en temperatur og fugtighed, som passer til de oste, der opbevares i det pågældende rum. På den måde sikres kvaliteten og holdbarheden på de ofte sarte oste.

Muligheden for at færdigmodne oste i grotten betyder, at HKI Ost kan specialfremstille forskellige oste og dermed tilgodese særlige ønsker og behov, så du kan få specialoste, som du ønsker det til dit menukort.

I grotten bliver der i skærerummet skåret alt fra emmentaler til Danbo, og der ligger oste fra både Mons, Tebstrup Gedeosteri og Hårbølle MejeriGrotten i HKI Ost fungerer også som center for små mejerier, hvilket gør, at mejerierne kan booste deres produktion, fordi HKI Ost kan overtage modningsprocessen fra dem.

Grotten

I grotten vurderer HKI Ost enhver ost på baggrund af smag, konsistent, udseende, lugt og struktur – det er derfor alle sanser, der er i brug hos HKI Ost.

Håndteringen af ostene består bl.a. i at børste overfladen af ostene i let saltet vand for at pleje naturskorpen på ostene. Sammen med temperaturen og luftfugtigheden i grotten er vaskningen med til at skabe de bedst mulige leveforhold for den ønskværdige og gavnlige kultur af mikroorganismer på ostenes overflade.

Grotten

De 40 kg store parmesanoste ligger på solide fyrretræsreoler og venter på det rette øjeblik til udskæring – nogle oste er mere end fire år gamle. Der bliver i perioder skiftet underlag i de særlige modningskasser hver dag, hvor enten papir, særlige sivmåtter eller træplader er udvalgt for at give den helt rette smag.

Køb oste fra grotten i HKI Ost

Du finder vores store udvalg af oste fra grotten på vores webshop

Køb oste fra grotten her  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk