Log på webshoppen

Grobund for lækre ostekulturer

HKI Ost er den eneste osteleverandør i Danmark med eget affineurlokale, hvor vi i temperaturstyrede ”grotter” plejer, vasker og børster oste for at modne dem til perfektion. I modningsrummene simulerer vi det ægte naturmiljø med kontrol af luftfugtighed og temperatur, så vi kommer så tæt på miljøet, der ville være i en naturlig grotte. Vi fungerer ofte som affineringscenter for de små mejerier, hvilket gør, at mejerierne kan booste deres produktion, fordi vi kan overtage modningsprocessen fra dem. Vi får ofte ostene, når de er unge, så vi selv kan sætte vores præg og forme dem.

Vi arbejder primært med oste med naturskorpe i Grotten. Skorpen gør, at osten er levende og kan udvikle lækre, komplekse smage. Det simulerede naturmiljø giver os også mulighed for at eksperimentere med forskellige fugt- og temperaturforhold og dermed blive endnu klogere på ostenes forunderlige verden.

I de tre år vi har haft Grotten, har vi eksperimenteret i forhold til lagringstid på forskellige ostetyper. Det, der har vores helt store interesse, er, hvordan ostene udvikler sig i den første modningsperiode, hvor vi kan følge de unge oste og se deres potentiale komme til udtryk. Dette ses tydeligt på ostene, især når man arbejder med naturlig skorpe, hvor man kan se karakterdannelsen ude fra. Vores seneste projekt har været i samarbejde med Sinai Mejeri på Fyn, hvor vi lavede vores første ost – en Fynbo med naturlig skorpe, som vi har overfladebehandlet med forskellige kulturer og lagret i ca. et halvt år.

Bliv kunde hos HKI Ost

Vi er specialister i ost og leverer til de bedste i branchen!

Bliv kunde