Log på webshoppen

Comté fra Østlige Frankrig

I dag er Comtés produktionsmetode stadig baseret på den oprindelige fællesproduktion og håndværker traditioner, der blev grundlagt på over 1.000 år siden. Hver dag er ostehjulene kærligt lavet i omkring 153 små ostemejerier på landet, disse kaldes “fruitières”. “Fruitières”, som ofte er beliggende i hjertet af landsbyen, modtager mælk fra dedikerede landmænd beliggende i en 12 km radius for at sikre en absolut friskhed. De nylavede ostehjul bliver præ-modnet i et par uger, før de flyttes til en af de 16 kældre. Herefter er det affineurs, der passer dem i 4 til 18 måneder eller mere; og her bliver de regelmæssigt drejet og saltet. Efterhånden dannes en skorpe, og hvert Comté hjul udvikler sin unikke tekstur, farve og smag.

Variationen i Comté er enorm, minimum er 6 måneder og der er også efterspørgsel på 3 år gammel Comté. Det findes, men for mig er den bedste Comté lagret i 18-20 mdr. i Tunnelen hos Mons i St. Haon. Denne ost er håndplukket, passet og plejet, og valgt ud, når den er bedst netop ved denne lagring. Så nyder jeg de mange toner af græs, nødder og chokolade.

Poul Larsen, HKI Ost

Mælk

Rå, komælk, Montbéliarde eller Simmental køer

Region

Østlige Frankrig, Jura

Udseende

Ostemasse fra elfenbenfarvet til gul; kan være hvidere om vinteren

Konsistens

Fast, hård

Smag

Lange aroma af smør, urter, hasselnødder; nogle gange ananas og tørrede frugter

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk