Log på webshoppen

Beaufort fra Frankrig

Dette store, håndværksmæssige ostehjul fremstillet i en konkav form, er blevet kronet til “Prinsen af ostene” og er internationalt berømt. Du kan finde to forskellige Beaufort hos din ostehandler: Beaufort d’Été, som betyder sommer Beaufort. Denne Beaufort-type laves af mælk fra køer, der græsser oppe på sæterne mellem juni og oktober. Den anden hedder Beaufort Chalet d’Alpage, som betyder Beaufort fra alpehytten. Denne slags af Beaufort er en særlig type med særlige krav i fremstillingsprocessen. Beaufort Chalet d’Alpage fremstilles i alpehytter mere end 1500 meter over havets overflade. Mælken, der anvendes, kommer fra en og samme besætning. Man kan sige, at hver eneste alpine producent og landmand laver sin unikke ost på denne måde.

 

Beaufort er en af mine favoritter. Som alle store oste fra de franske alper er det selvfølgelig råmælk og med det bedste foder. Jeg elsker den elegante smag af mælk og den bløde konsistens. Jeg foretrækker den mørkere sommer Beaufort, og kan man finde en god Alpage, er det muligvis verdens bedste ost!

Poul Larsen, HKI Ost

Mælk

Råmælk, ko, Abondance eller Tarine

Region

Savoyen, Frankrig

Udseende

Ivory-farvet ostemasse i vinterosten, halmfarvet ostemasse i sommerosten – kan udvikle små revner i ostemassen.

Konsistens

Fast

Smag

Frugtagtig, intens, smøragtig; cremet, nødde-agtig og græs-agtig. Hvert hjul har sin egen karakter.

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk