Leverandører

MONS

Hos Mons i Roanne nær Lyon i Frankrig er det 2. generation, Hervé og Laurent Mons, som har gjort Mons internatinalt anerkendt blandt ostekendere for især håndværket omkring modningen - affinage som det hedder på fransk - af ostene. Hervé Mons rejser Frankig rundt i jagten efter de bedste oste, og efter indkøbmdnes ostene i en nedlagt jernbanetunnel. Historien om Mons startede i 1960-talet da Hubert Mons og hans kone besluttede at sælge oste på markederne i og omkring Roanne, nær Lyon. HKI OST og Mons begyndte at arbejde sammen i 2006.

Mere om Mons på deres hjemmeside

 

LUIGI GUFFANTI

I Arona i Piemonte købte Luigi Guffanti i 1876 en nedlagt sølvmine for at have de perfekte modningsforhold til sine gorgonzolaer. Siden har Guffanti modnet oste fra forskellige steder i Arona, men fælles for alle stederne har været de perfekte mikrobiologiske forhold for modne ost. Nu om dage inkøber Guffanti også mange andre fremragende oste fra hele Italien, og fælles for alle dem er, at de modnes til høje kvalitetsniveau, som kender over hele verden værdsætter og forventer af Guffanti.

Mere om Guffanti på deres hjemmeside

 

NEAL'S YARD DAIRY

Hos Neal's Yard Dairy i London opkøber, modnerog forhandlar Randolph Hodgson og hans medarbejdere oste fra ca. 70 små producenter i bl.a. England og Irland. Ostene modnes til perfektion i en gammel jernbanetunnel midt i London of sendes til både specialbutikker og restauranger over hele verden. Neal's Yard Dairy er etableret 1979 og er siden vokset ved at satse på en meget tæt kontakt mellem kunder og producenterne. Randolph Hodgson besøger selv alle producenter ca. hvaer 8. uge, smager på ostene og giver feedback til dem fra kunderne.

Mere om Neal's Yard Dairy på deres hjemmeside.

 

NORDISKE OSTE

Økologi, nordisk køkken og danske kokkes placering på det kulinarisktiske verdenkort har været med til at sætte sit præg på udvalget af fremragende danske oste. Hos HKI OST arbejder vi med mange af fantastiske nordiske producenter. Navne som Arla Unika, Gundestrup, Knuthenlund, Kristiansminde, Naturmælk og Thiese er blandt de bedste eksempel for den høje niveau af ostefremstilling vi har i Danmark i dag. Som mejeriland har Danmark stor ekspertise i ostefremstilling, og heldigvis anvendes ekpertisen i dag også lokalt på små osterier, mejerier og gårde, hvor der fremstilles ost af international klasse.

Mere om Arla Unika.

Mere om Naturmælk.

Mere om Thise Mejeri.

Mere om Knuthenlund.

 

Andre fantastikse eksempler på danske osterier:

 

Også Sverige har tradition for at fremstille oste i høj kvalitet med respekt for råvaren og ikke mindst rødderne; mange svenske osteproducenter kan trække på århundreders erfaringer og opskrifter. HKI Ost har fået lov til at få et udvalg af Sveriges allerbedste gårdeoste fra steder som Jürss, Oviken og Almnäs Bruk.

Mere om Jürss.

Mere om Almnäs Bruk.

Mere om Oviken Ost.

 

Herfra kommer ostene til HKI OST

MonS

Fromager-affneur i Frankrig

Læs mer om Mons

Luigi Guffanti

Oste specialist i Italien

Læs mere om Guffanti

 

NEAL'S YARD DAIRY

FORNEMMELSE FOR KVALITET

Læs mere om Neal's Yard Dairy

NORDISKE OSTE

Det bedste fra Danmark og omegn

 Læs mere om nordiske oste